75 dětí z toho 66 nových tváří na kladenském ledě

Akce ČSLH v rámci Týdne hokeje již posedmé přilákala na 1. ledovou plochu kladenského ČEZ stadionu spoustu dětí. Rodiče 66 dětí vyplnili přihlášky do projektu Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Nejprve na ledovou plochu trenéři dovedli ty úplně nejmenší. Během hodiny bez hrazdiček zvládaly jednoduché hry na ledě. Nejmenší děti vedl trenér Dominik Hůla, který v oddíle vede 1., 2. 3. třídu a školičku bruslení. Kolem Dominika se utvořila skupina mladých nadějných trenérů a tým doplnil bývalý hokejista Martin Frolík. Pro pokročilejší děti byl připraven zábavný trénink na stanovištích. Pravidelnému střídání stanovišť dohlížel Václav Klaus (kromě trénování týmu 6. třídy vykonává funkci trenéra ČSLH SpS) společně s dalšími trenéry PZ včetně olympijského vítěze, 4násobného zlatého medailisty z MS, trenéra našeho extraligového dorostu a sportovního experta ČT pořadu Buly Martina Procházky. Potěšující bylo, že právě do Pézetky přivezl z Berouna svého vnuka bývalý kladenský extraligový hráč i Petr Matula. Mezi diváky bylo možné zahlédnout Milana Hniličku, který dohlížel na hokejové pokroky svého syna. Na závěr se všichni pozdravili a slíbili si, že se budou potkávat při školičce bruslení a následně budou pokračovat v oddíle, který díky velké podpoře města Kladna stojí hokejová sezóna v 1. a ve 2. třídě rodiče 100,- Kč ročně a dítě obdrží k zapůjčení hokejový set a brusle. Je jasné, že hokejový dres je velké lákadlo. Pokud by u hokeje zůstala 1/3 dnešních dětí, budeme spokojeni. Dnes vyhrál sport nad návštěvou obchodního centra nebo lenošení u počítačů, mobilů a televize!!

Fotogalerie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.954123824981529&type=3

 

 

Přijďte v sobotu 25. ledna 2020 v 9 hodin  na kladenský ČEZ stadion na akci Týden hokeje

V sobotu 25.ledna od 9.00 hodin budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou. HC PZ Kladno ve spolupráci s Českým hokejem pořádá na kladenském ČEZ stadionu akci v rámci Týdne hokeje. Kromě zážitku v podobě prvních krůčků na ledě si každé dítě navíc s sebou domů odnese zajímavý hokejový dárek. Přijďte si vyzkoušet lední hokej a zažijte spoustu zábavy!

Co všechno je potřeba si na akci přinést? Stačí jen brusle, helma a rukavice (postačí i lyžařská helma a rukavice). V případě, že máte doma chrániče loktů a kolen pro in-line bruslení, vezměte je rovněž s sebou. Pokud nedisponujete bruslemi a helmou, můžete se obrátit na p. Lokvencovou (tel.: 736 607 854) s dotazem na možnost zapůjčení vybavení přímo na místě.

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče, kterým se naskytne unikátní příležitost seznámit se s hokejovým prostředím. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče zde získají podrobné informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Pro účastníky Týdne hokeje je pak připravena ještě další výhoda. Každé dítě, které se na akci přihlásí do projektu Pojď hrát hokej a klub ho následně zaregistruje do Českého hokeje (Český svaz ledního hokeje z. s.), získá poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM. Více informací o příspěvku na první hokejovou výstroj najdete zde.

Akce Týden hokeje se v rámci projektu Pojď hrát hokej koná posedmé po celé České republice a celkově už poosmé. Díky dosavadním ročníkům získalo první zkušenost s ledním hokejem téměř 30 000 dětí. Více informací najdete na www.pojdhrathokej.cz v sekci Týden hokeje.